OHIO, USA

ABA-skole udvider med tre afdelinger

Den private ABA-skole Haugland Learning Center i Columbus, Ohio startede med blot 7 elever i 2005. Nu er der 80, og skolen åbner nu tre nye afdelinger. De nye afdelinger ligger i Portsmouth, Middleport og Lancaster. Hver af afdelingerne har plads til mellem 8 og 12 elever.

Der er et enormt udækket behov for ABA-baseret undervisning til børn med autisme i Ohio. Blandt de nuværende 80 elever er der mange, som kommer rejsende langvejs fra hver dag. Nogle af børnene bor mere end 100 km væk og har næsten 3 timers transporttid hver dag. Det er baggrunden for, at skolen nu åbner tre nye afdelinger, som kan dække noget af behovet for pladser uden for Columbus.

Alle steder mangler der ikke alene skolepladser, men også pædiatere og psykologer, som kan diagnosticere autisme og hjælpe familier til børn med autisme. Der er nogle børn, som har stået på venteliste til en diagnose i næsten et år, fortæller lederen af Haugland Learning Center, Dr. Morten Haugland. Derfor bliver der nu til skolen tilknyttet to psykologer, som er certificeret til diagnosticering. De skal sørge for at nedbringe ventetiden på udredning og diagnose.

Skolepengene udgør ca. US$ 2.000 om måneden (ca. 10.000 DKK), men de fleste elever får betalt skolegangen af Ohio Department of Education. Men skolen er også afhængig af donationer fra private. Skolepengene kan ikke dække udgifter til særlige projekter, og det er baggrunden for, at skolen aktivt opsøger private firmaer, der kan tænkes at ville donere enten penge eller naturalier til skolen. Et lokalt it-firma har lige doneret en ny basketball-bane til skolen. Og et andet firma har uden beregning opsat et hegn omkring hele skolen, således at børnene kan være på legepladsen, uden at der er fare for at de forvilder sig væk fra skolen.

For øjeblikket er skolen på udkig efter firmaer som vil donere til andre aktuelle behov. Skolen vil gerne opdele legepladsen i to således at de mindre børn kan få deres egen, beskyttede legeplads. De små børn ønsker sig gynger og de store børn ønsker sig flere computere i skolens it-lokale.

Til forskel fra de offentlige skoler, så har Haugland Learning Center et princip om, at ingen børn bliver bortvist for adfærdsmæssige problemer. Det har for en del forældre været et stort problem, at de skoler, deres børn tidligere har gået i, har ringet til forældrene og sagt at de måtte hente deres børn, fordi de var ustyrlige og derfor ikke kunne blive i skolen.

Moderen til Tim Williamson, der går i ABA-skolen, fortæller: »Jeg følger ham i skole, og kan så tage på arbejde uden at bekymre mig. Jeg ved, at personalet ved, hvordan de skal tackle ham. Han kommer hjem og er glad. At have ansvaret for et barn som Tim er et fuldtidsarbejde, og det bekræfter den gamle talemåde om at ’der skal en hel landsby til at opdrage et barn’.«

Haugland Learning Center er oprettet af Dr. Morten Haugland. Han har en ph.d.-grad i specialundervisning og anvendt adfærdsanalyse fra Ohio State University. Han er certificeret som adfærdsanalytiker (BCBA) og har arbejdet med børn med autisme siden 1994.

Kilde: Delaware News, OH – 15. august 2008

Haugland Learning Center har web-adressen http://hlccolumbus.com/

Tidligere artikler om autismebehandling i Ohio:
Lovforslag om forsikringsdækning
ABA-entreprenører modtager pris
Maratonløb til fordel for tidlig intervention
Forældre og skolesystem opretter fælles ABA-program
En-til-en terapi hjælper børn ind i fællesskabet

Redaktionen / 21.08.2008