CONNECTICUT, USA

Falsk adfærdsanalytiker afsløret

Forældre til børn med autisme i Connecticut har afsløret, at deres børns skoledistrikt er blevet snydt af et ABA-center. ABA-centeret Spectrum Kids har tilsyneladende flere gange faktureret ydelser, som ikke er blevet leveret, og centeret bliver ledet af en person, som ikke er certificeret adfærdsanalytiker.

Skoledistriktet og forældre har betalt i tusindvis af dollars til Spectrum Kids, som har givet supervision i skoledistriktet Norwalk Public Schools og i børnenes hjem. Nogle af forældrene har tidligere privat betalt Spectrum Kids for supervision – inden deres børn startede i skole. Men de siger nu, at skoledistriktet alligevel burde havde kontrolleret centeret, inden det blev engageret til at give supervision i skolerne. En forælder siger: »Vi hyrede dem, fordi vores børn skulle have en mulighed. At vi nu bliver udnyttet er foragteligt.«

Lederen af Spectrum Kids, Stacy Lore, har hævdet, at hun er certificeret adfærdsanalytiker med en mastergrad og en doktorgrad fra New York University. Forældres forespørgsel har afsløret, at hun ikke har certificeringen, og at hun ikke har taget de påstående akademiske grader.

Forældrene, som har ønsket at være anonyme, har desuden gennemgået centerets fakturaer og har her fundet mange uoverensstemmelser. I et tilfælde sag har Spectrum Kids faktureret supervision den 4. juli – fridagen Independence Day – men der er ingen, som har fået supervision den dag. Et forældrepar fortæller, at deres dreng påstås at have fået supervision den dag, han blev opereret og var indlagt på hospitalet.

Lederen af skoledistriktets specialpædagogiske afdeling Janie Friedlander siger, at distriktet har bedt Stacy Lore om at dokumentere sine eksamensbeviser.

Over for dagbladet The Advocate har certificeringsorganisationen Behavior Analyst Certification Board bekræftet, at Stacy Lore ikke er certificeret adfærdsanalytiker. Organisationen fortæller at betegnelsen Board Certified Behavior Analyst er et registreret varemærket, og at organisationen vil forfølge misbrug af varemærket.

Stacy Lore fastholder, at hendes eksamenspapirer er ægte, og hun siger samtidig, at hun har arbejdet betydelig mere, end hun har faktureret. Ifølge Lore kommer beskyldningerne fra uberegnelige og overdrevent dramatiserende forældre, som er drevet af rygter og løgne. Men Stacy Lore bekræfter også, at ABA-centeret Spectrum Kids ikke længere eksisterer.

Forældrene påbegyndte deres undersøgelse af Spectrum Kids efter et møde i den lokale ABA-forening, hvor flere havde udtrykt skuffelse over aflyste supervisionstimer og hvad, der blev betegnet som Stacy Lores manglende professionalisme. Forældrene vil rette en henvendelse til delstatens anklager Richard Blumenthal for at få igangsat en efterforskning af sagen.

Kilde: The Advocate, 9. oktober 2008

Tidligere artikler om ABA-behandling i Connecticut:
ABA-skole skal indsamle millionbeløb
Mangel på behandlingspladser

Redaktionen /11.10.2008