OKLAHOMA, USA

Ny universitetsuddannelse til adfærdsanalytiker

 University of Central Oklahoma er det nyeste universitet, der har oprettet en specialistuddannelse i anvendt adfærdsanalyse. Uddannelsen giver mulighed for at blive certificeret som Board Certified Behavior Analysts og er især orienteret imod behandling af autisme.

Uddannelsen er oprettet som en masteruddannelse ved College of Education and Professional Studies. Optagelse er betinget af, at man enten allerede har en mastergrad eller er indskrevet ved en eksisterende masteruddannelse. Uddannelsen er normeret til to års studier.

Uddannelsen er startet i september 2008 og der er indskrevet 23 studerende fra især psykologi, specialpædagogik og audiologopædi. Ud over den teoretiske uddannelse tilbydes de studerende 1600 timers praktik, som sætter dem i stand til at indstille sig til prøven som Board Certified Behavior Analysts.

Uddannelsen i anvendt adfærdsanalyse med særlig henblik på autisme er blevet oprettet for at afhjælpe den store mangel på certificerede adfærdsanalytikere i Oklahoma. For øjeblikket er der kun 25 certificerede adfærdsanalytikere i Oklahoma, og kun et mindretal af disse tilbyder behandling til børn med autisme. Derfor er der mange familier til børn med autisme som i dag betaler dyrt for at få adfærdsanalytikere fra andre stater til at give supervision i Oklahoma.

Kilde: The Oklahoman, 27. oktober 2008

I alt er der nu godkendte, adfærdsanalytiske universitetsuddannelser ved 131 forskellige universiteter. Heraf 19 i Europa, 5 i Canada, 2 i Mellemøsten, 2 i Fjernøsten og 2 i Oceanien. Resten – 101 – er i USA. At en universitetsuddannelse er forhåndsgodkendt af Behavioar Analyst Certification Board betyder, at de udbyder uddannelser, som opfylder de indholdsmæssig krav til en adfærdsanalytisk (efter)uddannelse, og at deres uddannelse derfor kan danne grundlag for en certificering som Board Certified Behavior Analysts på masterniveau eller som Board Certified Associate Behavior Analysts på bachelorniveau.Tidligere artikler om ABA-behandling i Oklahoma:
Obligatorisk forsikringsdækning
Mor til to børn med autisme etablerer ABA-ressourcecenter

Redaktionen / 31.10.2008