FLORIDA, USA

Ny ABA-skole samler penge ind

Peace by Piece Learning Center er navnet på en ny kombineret ABA-skole og –supervisionsudbyder i North Fort Myers i Florida. Skolen startede i september måned og den afholder nu sit første indsamlingsarrangement.

Skolen har opfordret lokale sponsorer til at donere mad, drikkevarer og lotteri-præmier til arrangementet, som afholdes på en restaurant. Skolens fundraiser, Tracey Demarest, siger, at skolen henvender sig til lokalsamfundet for at få økonomisk hjælp, og at hele overskuddet vil gå til støtte for børn med autisme.

Peace By Piece Learning Center er et ikke-kommercielt adfærdsanalytisk center. Centeret har skoletilbud til børn med autismespektrumforstyrrelser i alderen 3 til 12 år, og har specialiseret sig i lavtfungerende børn. Centeret giver 1:1-behandling og undervisning i små grupper på 2-3 børn. Lederen af centeret er Renée Terrasi, som har en ph.d.-grad i anvendt adfærdsanalyse fra University of Massachusetts Lowell og som er certificeret adfærdsanalytiker.

Dr. Terassi ved, hvad det vil sige, at være forældre til et barn med autisme. Hun har i adskillelige år været plejefamilie for et barn med lavtfungerende autisme.

 Peace By Piece er den første ABA-skole i Lee County. Skolen ligger i North Fort Myers på den vestlige del af halvøen Florida. Prisen for en plads er US$ 15.000 om året (88.000 DKK), men de fleste forældre betaler ikke selv. Deres børn får et såkaldt McKay scholarship. McKay Scholarships for Students with Disabilities Program er et statsligt program i Florida, som giver børn med handicap mulighed for at gå på private skoler.

 Peace by Piece er godkendt af undervisningsministeriet i Florida. Det er en helårsskole, som også tilbyder undervisning i sommerferien. Det skyldes, at børn med autisme ofte mister færdigheder i løbet af sommeren, hvis de ikke modtager undervisning.

Ud over skolen fungerer Peace by Piece også som et adfærdsanalytisk center, der tilbyder intensiv behandling til småbørn på en klinik og i børnenes hjem. Desuden tilbydes supervision efter workshop-modellen, hvor supervisionen ikke er så intensiv og hvor forældrene selv påtager sig behandlingsansvaret.

Kilder:
Cape Coral Daily Breeze, 31. oktober 2008
Fort Myers Broadcasting, 4. august 2008

Peace by Piece har web-adressen http://www.peacebypieceinc.com/

Staten Florida er adfærdsanalytisk en af de førende amerikanske stater. Der er nu 14 ABA-skoler, der er adfærdsanalytiske specialuddannelser ved 10 universiteter og staten var den første stat, der indførte obligatorisk certificering for adfærdsanalytikere.

Tidligere artikler om ABA-behandling i Florida
Florida vedtager forsikringsbetalt behandling
Guvernør støtter lovforslag om forsikringsbetalt behandling
ABA-skole i Florida
Hope Center bliver statsanerkendt
Privat behandling endte i fallit
Autismeforening støtter ABA

Interview med initiativtager til Victory School
ABA-skole godkendes som støtteberettiget skole

Redaktionen/ 3.11.2008