NORDIRLAND

Forældre tager mastergrad i Applied Behaviour Analysis

De første studerende fra masteruddannelsen i anvendt adfærdsanalyse ved University of Ulster at Coleraine i Nordirland har afsluttet deres uddannelse. Uddannelsen startede i 2006 og er den første af sin art i Nordirland. 19 studerende har nu fået bevis på, at de er masters i Applied Behaviour Analysis (ABA) – heraf ni med udmærkelse. Flere af de nye kandidater er selv forældre til børn med autisme.

Uddannelsen ledes af professor Julian Leslie i samarbejde med Dr Claire McDowell, og er en del af universitetets School of Psychology. Professor Leslie fortæller, at der nu er indskrevet mere end 40 studerende på uddannelsen, hvilket er bevis på at der er basis for en sådan masteruddannelse i Nordirland. De studerende kommer ikke alene fra Nordirland men også fra republikken Irland og fra USA. Mange af de studerende har i forvejen erfaringer med børn med autisme – andre har arbejdet med andre typer af kognitive handicap.

De 19 studerende har gennemført uddannelsen på normeret tid, og har samtidig arbejdet under supervision med børn med autisme eller udviklingsforsinkelse. Fire af de studerende har taget et års praktikophold ved New England Centre for Children i Massachusetts, USA.

Masteruddannelsen opfylder betingelserne for, at kandidaterne kan certificeres som Board Certified Behaviour Analysts (BCBAs), men selve certificeringen foretages af den faglige forening Behavior Analyst Certification Board.

Flere af de 19 studerende er selv forældre til børn med autisme. Det gælder bl.a. Bridget Wood og Martina Wells. De fortæller, at selv om kurset har været hårdt arbejde, så er det besværet værd fordi det har givet dem en bedre forståelse af autisme og nogle redskaber til håndtering af deres børns udfordrende adfærd. Bridget Wood har tre børn i alderen fra 11 til 17 år, hvoraf den yngste har autisme. Martina Weels har fire børn. De er begge i forvejen uddannet som lærere.

Kilde: Belfast Telegraph, 18. december 2008

Tidligere artikler om ABA-behandling i Nordirland:
Universitetsuddannelse til forældre og fagfolk
Velgørende fond bag ABA-tilbud i Belfast
Apotekskæde indsamler penge til ABA-skole
Anerkendelse for fundraising
Ny masteruddannelse i anvendt adfærdsanalyse ved University of Ulster
Enlig mor til to ABA-børn hædres
Dreng med autisme vinder principsag
BBC-dokumentarfilm om ABA-behandling
Fagforening advarer imod ABA-bevillinger
Gennembrud for ABA-behandlinger i Nordirland
Autism Awareness Week
Planer om ABA-skole i Nordirland
To-dages konference om autisme og ABA
Fundraising til fordel for dreng med autisme
TV-stjerne appellerer om ABA-skole
Appel om offentlig finansiering af ABA-behandling
Popstjerner indsamler penge til ABA-skole
200 forældre demonstrerer for ABA-behandling
PEAT møder politikere og embedsmænd
Selvorganiseret supervision og forældreuddannelse
Forældre satser alt for at få betalt ABA-behandling
Manglende behandlingstilbud rejses politisk
Popstjerne støtter indsamling til ABA-skole
Forældre og fagfolk til fælles ABA-kursus
Rapport om behandling af autisme i Nordirland

Redaktionen / 31.12.2008