FLORIDA, USA

Samarbejde mellem universitet og behandlingscenter

Universitetet Florida Institute of Technology og behandlingscenteret Devereux Florida har indgået en samarbejdsaftale om uddannelse og forskning i anvendt adfærdsanalyse – ABA.

Devereux Florida er en lokal afdeling af den landsdækkende Devereux Foundation som er en privat, ikke-kommerciel fond, der ejer og driver dag- og døgnbehandlingstilbud til personer med særlige behov i 11 forskellige amerikanske stater. I alt er der i hele USA mere end 6.000 ansatte, og Devereux Foundation har i alt ca. 15.000 elever.

Baggrunden for samarbejdsaftalen er, at mange af de psykologer, der i tidens løb er blevet uddannet fra School of Psychology ved Florida Institute of Technology har fundet beskæftigelse hos Devereux Florida, som også fungerer som praktiksted for psykologistuderende, der specialiserer sig i anvendt adfærdsanalyse.

Lederen af uddannelsen i Applied Behavior Analysis (ABA) ved Florida Institute of Technology er professor Jose Martinez-Diaz. Han fortæller, at universitetet altid er på udkig efter samarbejdspartnere omkring forskning og uddannelse. Universitets afdeling i Orlando har for øjeblikket 31 psykologistuderende, der er indskrevet i ABA-programmet, og en del af disse vil komme i praktik hos Devereux Florida og vil her kunne indsamle data til deres forskningsrapporter.

Et andet samarbejdsfelt vil være det nye ABa-behandlingscenter, som skal etableres på Florida Institute of Technology. Centeret, der kommer til at hedde Scott Center for Autism Treatment, vil udnytte de erfaringer, som findes hos Devereux Florida.

Samarbejdsaftalen betyder endvidere, at Devereux Florida kan sende ansatte på efteruddannelse ved Florida Tech, således at de ansatte kan få en mastergrad i anvendt adfærdsanalyse og blive certificeret som adfærdsanalytikere.

Kilde: Targeted News Service, 2. september 2009

Læs om Devereux Foundation
Læs om Scott Center for Autism Treatment

Tidligere artikler om ABA-behandling i Florida
Ny ABA-skole samler penge ind
Florida vedtager forsikringsbetalt behandling
Guvernør støtter lovforslag om forsikringsbetalt behandling
ABA-skole i Florida
Hope Center bliver statsanerkendt
Privat behandling endte i fallit
Autismeforening støtter ABA

Interview med initiativtager til Victory School
ABA-skole godkendes som støtteberettiget skole

Redaktionen/ 09.09.2009