USA

CNN om afdiagnosticering

CNN har dækket offentliggørelsen af resultater fra ultratidlig ABA-intervention til børn med autisme (se artiklen Ultratidlig intervention er effektiv for vuggestuebørn med autisme). Tv-stationen har interviewet en af forskerne bag undersøgelsen og har illustreret undersøgelsens resultater ved at fortælle historien om den nu 13-årige Jake, der startede i ABA-behandling som 2-årig og som siden er blevet afdiagnosticeret.

Jake udviklede sig normalt som nyfødt, men begyndte at regrediere i en alder af 17 måneder: han mistede kontakt med sin omgivelser og holdt op med at bruge sit tidligere talesprog. Som 2-årig fik han en autismediagnose og startede umiddelbart herefter i ABA-behandling 40 timer om ugen.

Efter 1 års intensiv træning begyndte han at vise fremskridt, og i en alder af 4 år var der ikke længere symptomer på autisme. I dag er Jake 13 år gammel og lever et liv som alle andre teenagere: han spiller basketball, fodbold og computer.

Hovedforfatteren til de nye forskningsresultater, Geraldine Dawson, siger til CNN, at symptomer på autisme kan i nogle tilfælde allerede kan konstateres når børnene er 8 måneder gamle. Så det er vigtigt at være opmærksom på disse symptomer, og straks begynde intervention. Hun fortæller også, at nogle børn, der modtager tidlig og intensiv adfærdsmæssig behandling senere bliver afdiagnosticeref, fordi de ikke længere opfylder diagnosekriterierne.

Jakes mor, Karen Siff Exkorn, har tidligere skrevet en bog om sine og Jakes oplevelser: The Autism Sourcebook: Everything You Need to Know About Diagnosis, Treatment, Coping and Healing--From A Mother Whose Child Recovered (HarperCollins 2005).

Kilde: CNN: Autism: A Journey of Recovery. 8. december 2009. Indslaget kan ses på CNNs web-tv. Klik på afspilning af klippet Video: Autism: A Journey of Recovery midt på siden i venstre margin.

 

Redaktionen 16.12.2009