FRANKRIG

Succeshistorie om ABA i fransk nyhedsudsendelse

Den franske tv-kanal France2 har i sin nyhedsudsendelse mandag den 4.januar bragt et længere indslag om ABA-behandling. I indslaget, som varer i 7 minutter, følger man den 5-årige dreng Evan igennem 8 måneders ABA-behandling og ser hvor velfungerende, han er i dag.

Da Evan for lidt over et år siden startede i børnehaveklasse var han helt sprogløs og havde kraftige former for problemadfærd, når han blev udsat for nye oplevelser eller når han blev overstimuleret. Men efter 8 måneders ABA-behandling ser man i nyhedsindslaget, hvordan han sommeren 2009 var i stand til – næsten uden problemer – at gå i Disneyland i Paris sammen med sine forældre.

I eftersommeren 2009 var hans ABA-behandling så langt fremskreden, at han kunne starte i en almindelig skole, hvor han indtil videre er enkeltintegreret sammen med de almindelige børn i et antal timer om ugen. I nyhedsindslaget ser man ham spise frokost i kantinen sammen med de andre børn og deltage i gruppeundervisning.

Ud over at følge Evan hjemme og i skolen og i Disneyland bringer indslaget interviews med hans forældre, hans trænere og hans skolelærer. Nyhedsværten fortæller, at ABA-behandling er ganske ukendt i Frankrig og at denne form for intervention har været ringeagtet og er blevet sammenlignet med dressur. Men resultaterne er ekstraordinært gode og Evans hurtige udvikling har overrasket ikke alene hans forældre men også fagfolk.

Kilde: France 2, Journal Télévisé de 20 heures, le 4 janvier 2010.

Man kan se indslaget på France 2s website ved at vælge indslag nr. 7 i menuen: Autisme: des progrès grâce à la méthode ABA

Tidligere artikler om ABA i Frankrig:
To ABA-skoler i Paris
To ABA-bøger oversat til fransk
Fransk masteruddannelse i adfærdsanalyse

Redaktionen / 05.01.2010