SKOTLAND

Første ABA-supervisor i Skotland

I forhold til resten af De Britiske Øer er Skotland et uland når det gælder anvendt adfærdsanalyse. Til forskel fra England, Wales, Irland og Nordirland er der ingen ABA-forening og ingen ABA-skoler i Skotland. Forældre, der ønsker ABA-behandling til deres barn, har enten måttet flytte syd for grænsen til England eller hente supervisorer fra de andre dele af Storbritannien. Men nu er den første skotte blevet uddannet som ABA-supervisor.

Judith Cruikshank hedder den første skotske adfærdsanalytiker. Hun er certificeret adfærdsanalytikere på højt niveau (Board Certified Behavior Analyst, BCBA), og har desuden mastergrader i både psykologi og virksomhedsledelse. Hun har arbejdet med anvendt adfærdsanalyse siden 2004 og har erfaringer med børn i alderen mellem 3 og 16 år.

Judith Cruikshank har etableret supervisionscenteret ABA Scotland, som indtil videre kun består af hende selv, men som har tilknyttet en senior-analytiker, som yder kvalitetssikring og som giver supervision til Judith Cruikshank.

ABA Scotland hører hjemme i Fife, som ligger ca. 100 km nordøst for Glasgow. Men centeret sælger supervision over hele Skotland. Ud over sædvanlig supervision af skole- og hjemmetræning sælger ABA Scotland også udredning af trænings- og undervisningsbehov hos børn med autisme, kurser i ABA for forældre og fagfolk samt kvalitetssikring af træningsprogrammer baseret på anvendt adfærdsanalyse.

Kilde: Paisley Daily Express, 20. februar 2010

ABA Scotland har webadressen http://www.abascotland.co.uk/

Tidligere artikler om ABA i Skotland:
Møde om første ABA-skole i Skotland
Afhandling om adfærdsanalyse vinder pris
Parlamentsmedlem vinterbader for ABA-behandling
Børn med autisme er ofre for postnummer-lotteri
Principiel domstolsafgørelse til fordel for forældre

 

Joi Bay /20.09.2007