KENTUCKY, USA

Hospital opretter ABA-tilbud

Det private hospital Highlands Regional Medical Center, som ligger i staten Kentucky, har oprettet et ABA-tilbud til børn med autisme. Highlands Center for Autism kaldes tilbuddet. Centeret er oprettet i et tæt samarbejde med en gruppe af forældre til børn med autisme og startede i efteråret 2009.

Highlands Center for Autism har indtil videre kun fem elever – fire drenge og en pige – men man regner med at kunne udvide i løbet af kort tid.

Oprettelsen af Highlands Center for Autism har i første omgang kostet en investering på US$ 1 mio. (5,5 mio. DKK), hvoraf US$ 350.000 er blevet indsamlet fra fonde og virksomheder, mens hospitalet har ydet resten. Det er planen, at fondsmidlerne bl.a. skal bruges til et oprette nogle gratis pladser for børn af mindrebemidlede forældre, der ikke kan betale for behandlingen, der koster US$ 60.000 om året (328.000 DKK).

Ud over leje af lokaler og ansættelse af personale er startkapitalen bl.a. blevet brugt til efteruddannelse af personalet, som har været på ugelange kurser og træning hos Cleveland Clinic Center for Autism, som er et tilsvarende hospitalsbaseret ABA-tilbud i staten Ohio.

Leder af Highlands Center for Autism er psykologen og adfærdsanalytikeren Shelli Deskins. Hun fortæller at centeret er baseret på anvendt adfærdsanalyse, som er den bedste måde at behandle autisme på, men som samtidig er en dyr og besværlig form for behandling. Det skyldes bl.a. at alle opgaver skal læres i meget små skridt, fordi børn med autisme ikke lærer ved at observere og efterligne andre børn eller voksne.

Den koordinerende lærer, Misty Johnson, fortæller til Associated Press, at det er meget tilfredsstillende, at arbejde efter ABA-metoden. Alle børn får hver dag en lille rapport over deres fremskridt i form af data fra dagens træning. På den måde er ABA-tilbuddet ikke kun rettet imod børnene, men også deres forældre, der levende følger med i børnenes udvikling.

Kilde: The Associated Press State & Local Wire, 21. februar 2010

Highlands Center for Autism har webadressen http://www.highlandsautism.org/

Tidligere artikler om ABA-behandling i Kentucky
Besparelser rammer autismebehandling

Redaktionen / 06.03.2010